Egzotiškoji Tailando virtuvė
Svarbiausiu Tailando gyvenimo būdo požymiu galima laikyti paprastumą, tačiau egzotiška šalies virtuvė pilna gaivių ir aromatingų skonių, kurie sukelia norą vis ragauti ir ragauti. Saldžių, rūgščių, aštrių ir sūrių skonių deriniai yra tai, kas daro Tailando virtuvę tokią išskirtinę.
Kadangi pagrindinis maisto produktas Tailande yra ryžiai, juos paprastai valgo su kiekvienu patiekalu: sriubomis, kario patiekalais, ar keptomis daržovėmis.
Tarp pagrindinių tailandietiškų patiekalų ingredientų yra česnakas, čili pipirai, laimų sultys, citrinžolė ir švieži kalendros lapai, o sūrų skonį patiekalams suteikia fermentuotas žuvies padažas (nam pla), arba krevečių pasta (kapi). Tuo tarpu tailandietiški desertai dažniausiai gaminami iš lipnių ryžių ar kokosų pieno, miltų, kiaušinių ir palmių cukraus. Ištisus metus galima mėgautis įvairiais vaisiais.
Greita egzotika ant jūsų stalo - tailandietiški makaronai
Ingredientai
200 g Tailandietiški ryžių makaronai 150 g Malta mėsa 0,5 vnt Cukinija 2 skiltelės Česnakas Pagal skonį Prieskoniai Pagal skonį Sezamo aliejus 200 g Pekino salotosParuošimas: 1. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. 2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejaus pakepinti maltą mėsą su česnako skiltelėmis bei prieskoniais. 3. Sudėti cukinijas, salotas, išvirtus makaronus ir dar patroškinti kelias minutes. |
Komentarai
Rašyti komentarą