Egzotiškoji Tailando virtuvė

               

Svarbiausiu Tailando gyvenimo būdo požymiu galima laikyti paprastumą, tačiau egzotiška šalies virtuvė pilna gaivių ir aromatingų skonių, kurie sukelia norą vis ragauti ir ragauti. Saldžių, rūgščių, aštrių ir sūrių skonių deriniai yra tai, kas daro Tailando virtuvę tokią išskirtinę.

Kadangi pagrindinis maisto produktas Tailande yra ryžiai, juos paprastai valgo su kiekvienu patiekalu: sriubomis, kario patiekalais, ar keptomis daržovėmis. 

Tarp pagrindinių tailandietiškų patiekalų ingredientų yra česnakas, čili pipirai, laimų sultys, citrinžolė ir švieži kalendros lapai, o sūrų skonį patiekalams suteikia fermentuotas žuvies padažas (nam pla), arba krevečių pasta (kapi). Tuo tarpu tailandietiški desertai dažniausiai gaminami iš lipnių ryžių ar kokosų pieno, miltų, kiaušinių ir palmių cukraus. Ištisus metus galima mėgautis įvairiais vaisiais.

Greita egzotika ant jūsų stalo - tailandietiški makaronai

Ingredientai

200 g                Tailandietiški ryžių makaronai
150 g                Malta mėsa
0,5 vnt              Cukinija
2 skiltelės         Česnakas
Pagal skonį       Prieskoniai
Pagal skonį       Sezamo aliejus
200 g                Pekino salotos
Paruošimas:    1. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje.     2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejaus pakepinti maltą mėsą su česnako skiltelėmis bei prieskoniais.     3. Sudėti cukinijas, salotas, išvirtus makaronus ir dar patroškinti kelias minutes.


Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai