Brandžioji Rusijos virtuvė
Rusų virtuvė turi gilias
kulinarines tradicijas, kurioms didelę įtaką padarė Bizantijos kultūra, totorių
virtuvė, vakarietiškos maisto ruošimo tradicijos. Kadangi didelėje Rusijos
dalyje klimatas palyginti vėsus, dauguma tradicinių šios tautos patiekalų yra sotūs ir kaloringi.
Tradicinės virtuvės pagrindą sudaro paprasti valstiečių patiekalai.
Valgoma kiauliena, žvėriena, žuvis,
populiarūs miltiniai patiekalai, blynai, įvairūs troškiniai ir sriubos. Svarbią vietą Rusijos virtuvėje užima ruginė duona.
Rusai taip pat labai mėgsta įvairias raugintas, sūdytas daržoves, šviežių
daržovių valgoma mažiau. Vartojama daug grietinės, pagardams naudojamos
garstyčios, krienai.
Gausus
sriubų pasirinkimas yra vienas rusiškos virtuvės ypatumų ir pasididžiavimų.
Rusai labai mėgsta įvairių skonių ir aromato sriubas, kurių pagrindas – virta
mėsa, žuvys, grybai ir virtos daržovės. Tradicinės rusų virtuvės sriubos yra
kopūstų, burokėlių, duonos, giros, šiupininė.
Taigi rusų virtuvės pagrindą sudaro paprasti kaimo
žmonių patiekalai, paruošti iš žuvies, kiaulienos, žvėrienos, grybų, uogų ir
medaus. Iš rugių, kviečių, miežių ir soros grūdų gaminama įvairios rūšies
duona, kepami blynai, verdama košė, gaminama gira, alus ir degtinė. Įvairiaskonės
sriubos ir troškiniai gaminami iš sezoninių ir išlaikytų produktų, žuvies,
mėsos.
Neįprastai, bet gardžiai - rusiška šalta sriuba Okroška
Ingredientai:
0,5L Gira
100 g Rūkyta vištienos filė
8 vnt. Ridikėliai
3 vnt. Agurkai
2 vnt. Bulvės
2 šaukštai Grietinė
Žiupsnelis Krapai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Paruošimas:
- Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, tuomet nulupti.
- Smulkiai supjaustyti vištieną ir daržoves.
- Daržoves ir vištieną užpilti gira.
- Viską pagardinti prieskoniais ir grietine.
Komentarai
Rašyti komentarą