Brandžioji Rusijos virtuvė

                          
  
Rusų virtuvė turi gilias kulinarines tradicijas, kurioms didelę įtaką padarė Bizantijos kultūra, totorių virtuvė, vakarietiškos maisto ruošimo tradicijos. Kadangi didelėje Rusijos dalyje klimatas palyginti vėsus, dauguma tradicinių šios tautos patiekalų yra sotūs ir kaloringi. Tradicinės virtuvės pagrindą sudaro paprasti valstiečių patiekalai

Valgoma kiauliena, žvėriena, žuvis, populiarūs miltiniai patiekalai, blynai, įvairūs troškiniai ir sriubos. Svarbią vietą Rusijos virtuvėje užima ruginė duona. Rusai taip pat labai mėgsta įvairias raugintas, sūdytas daržoves, šviežių daržovių valgoma mažiau. Vartojama daug grietinės, pagardams naudojamos garstyčios, krienai.

Gausus sriubų pasirinkimas yra vienas rusiškos virtuvės ypatumų ir pasididžiavimų. Rusai labai mėgsta įvairių skonių ir aromato sriubas, kurių pagrindas – virta mėsa, žuvys, grybai ir virtos daržovės. Tradicinės rusų virtuvės sriubos yra kopūstų, burokėlių, duonos, giros, šiupininė.

Taigi rusų virtuvės pagrindą sudaro paprasti kaimo žmonių patiekalai, paruošti iš žuvies, kiaulienos, žvėrienos, grybų, uogų ir medaus. Iš rugių, kviečių, miežių ir soros grūdų gaminama įvairios rūšies duona, kepami blynai, verdama košė, gaminama gira, alus ir degtinė. Įvairiaskonės sriubos ir troškiniai gaminami iš sezoninių ir išlaikytų produktų, žuvies, mėsos.

Neįprastai, bet gardžiai - rusiška šalta sriuba Okroška

Ingredientai:

0,5L                    Gira
100 g                  Rūkyta vištienos filė
8 vnt.                  Ridikėliai
3 vnt.                  Agurkai
2 vnt.                  Bulvės
2 šaukštai           Grietinė
Žiupsnelis           Krapai
Pagal skonį         Druska
Pagal skonį         Pipirai 

Paruošimas:
  1. Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, tuomet nulupti.
  2. Smulkiai supjaustyti vištieną ir daržoves.
  3. Daržoves ir vištieną užpilti gira.
  4. Viską pagardinti prieskoniais ir grietine.


Komentarai

Populiarūs įrašai